Rangering af robotstøvsugere
Find de robotstøvsugere der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser her.

98
#1
iRobot Roomba 865 robotstøvsuger
✓ 4.9 ud af 5 (91 brugere)
DKK 3.479
Se forhandlere »
96
#2
iRobot Roomba 616 robotstøvsuger
✓ 5.0 ud af 5 (28 brugere)
DKK 2.299
Se forhandlere »
94
#3
iRobot Roomba 886 robotstøvsuger
✓ 5.0 ud af 5 (13 brugere)
DKK 4.900
Se forhandlere »
92
#4
iRobot Roomba 615 robotstøvsuger
✓ 4.6 ud af 5 (253 brugere)
DKK 2.380
Se forhandlere »
90
#5
iRobot Roomba 650 robotstøvsuger
✓ "Testvinder" - Haus&Garten.de
✓ 4.4 ud af 5 (4752 brugere)
DKK 2.839
Se forhandlere »
loading icon


Bedste tilbud lige nu...

15%
iRobot Braava J...
1.949,-
1.649,-
14%
Electrolux ERV5...
3.499,-
2.999,-

Vis alle robotstøvsuger tilbud


Hvilken robotstøvsuger er bedst?

Hos Test-støvsuger.dk er de enkelte robotstøvsugere blevet rangeret i forhold til hinanden, med udgangspunkt i deres anmeldelser. Den robotstøvsuger, vi har vurderet til at være bedst er iRobot Roomba 865. iRobot Roomba 616 har vi vurderet til at være den næstbedste robotstøvsuger, mens iRobot Roomba 886 kommer på en tredjeplads.

Valg af robotstøvsuger

Hvis du er på udkig efter en robotstøvsuger, skal du huske at være opmærksom på, at netop disse modeller i høj grad kan fås med et væld af forskellige muligheder. Det kan eksempelvis være muligt at betjene robotstøvsugeren via en app eller andre spidsfindigheder, du skal tænke over. I det følgende vil vi på bedste vis gennemgå de specifikationer, som det er nødvendigt at vide noget om, hvis du vil anskaffe dig en robotstøvsuger, som passer til dig og dine behov.
 
Lydniveau
Som alle andre støvsugere bør du se på, hvor meget robotstøvsugeren larmer. Om end det har knap så stor betydning, da robotstøvsugeren ofte bruges, når du ikke er hjemme. Så hvis du ikke skal tage specielle hensyn til naboer, over- eller underboer, er det ikke så vigtigt. Mange robotstøvsugere har et lydniveau på cirka 60 dB(A), hvilket er helt acceptabelt.
 
Støvbeholderens kapacitet
Robotstøvsugeren adskiller sig i høj grad fra ordinære støvsugere, når talen falder på den kapacitet, den har, til at opbevare støv. Her er det ikke unormalt, at der kun er plads til lidt under en halv liter støv, hvilket hænger sammen med den måde robotstøvsugeren er designet på. Hvis du i øvrigt blot skal bruge den til overfladisk støv, er det også passende med denne størrelse. Husk dog, at du skal tømme støvbeholderen jævnligt.
 
Brugstid og opladning
Det er vigtigt at gøre sig tanker om brugs- og ladetid, når du skal købe en robotstøvsuger, i og med at robostøvsugerens batteri skal oplades, inden du kan tage den i brug. Alt afhængigt af dit behov bør du som minimum undersøge, hvor lang tid robotstøvsugeren er om at foretage en fuld opladning, og dernæst se på, hvor lang tid den kan støvsuge for dig. Det er jo vigtigt, at den ikke går i stå halvvejs, fordi batteriet pludselig er tomt.

 

Tjek derfor også batterikapaciteten, som måles i mAh. Jo højere den er, jo længere er batteriets levetid.
 
Vælg en robotstøvsuger med det rigtige filter
Om du er allergiker eller ej, er det en god idé at undersøge, hvilket filter robotstøvsugeren er udstyret med. En robotstøvsuger fås normalt med enten et mikro-filter eller et Hepa-filter. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på disse filtre i forhold til, hvor gode de er til at filtrere mikropartikler fra.
 
Hepa-filter
Den bedste løsning er at anskaffe sig en robotstøvsuger med et Hepa-filter. Hepa-filteret fås i flere varianter, men dets evne til effektivt at rense for små partikler, der er i støvet, er fremragende. Hvis der er en allergiker i familien, bør du overveje at købe en robotstøvsuger, som netop er udstyret med sådan et.
 
Mikro-filter
Mikro-filteret er også designet til at sørge for, at der spredes så få mikro-partikler rundt om i hjemmet som muligt. Forskellen mellem Hepa-filteret og mikro-filteret er, at Hepa-filteret kan opfange langt flere partikler end mikro-filteret. Hvis du ikke har behov for at tage hensyn til en allergiker, er det helt fint med et mikro-filter.
 
Timerfunktion
De fleste robotstøvsugere har en timer-funktion, som gør, at du kan sætte robotstøvsugeren til at arbejde, når du ikke er hjemme. På den måde kan du eksempelvis lave en plan, hvor robotstøvsugeren er i gang en time om dagen, mens du ikke er hjemme. På den måde kan du være sikker på, at det værste støv og krummer altid er væk, når du kommer hjem igen.
 
Sensorer, der sikrer ordentlig rengøring
Når du gerne vil købe en robotstøvsuger, skal du kigge på dens specifikationer og tjekke, hvilke sensorer den er udstyret med. Af gode grunde kan robotstøvsugeren ikke se noget, og den må bevæge sig på de sensorer, som den er udstyret med. Bor du eksempelvis i et hus med flere plan, er det smart at finde en robotstøvsuger, der har en faldsensor. Med sådan en risikerer du ikke, at robotstøvsugeren falder ned ad en trappe eller lignende.

 

Alle robotstøvsugere er udstyret med et navigationsanlæg, der varierer alt efter, hvilket mærke du køber. Fælles for robotstøvsugerne er dog, at de efterhånden er blevet meget gode til at finde rundt i huset. Nogle robotstøvsugere er endda udstyret med sensorer, der opdager, når det er ekstra beskidt. Her kan den så sætte ind med yderligere kraft.
 
Robotstøvsugerens vægt
Til sidst bør du kaste et hurtigt blik på robotstøvsugerens vægt. Måske spiller det ikke den store rolle for dig, hvor meget den vejer, mens det for andre er vigtigt. Hvis du selv skal sætte robotstøvsugeren væk og i det hele taget håndtere den på en måde, hvor du skal bære på den - eksempelvis hvis du skal bruge den på flere sale i huset - er det rart, at robotstøvsugeren ikke er for tung. Vær derfor opmærksom på vægten, og om den har håndtag, der gør transporten lettere.

Sammenligning

Herunder kan du se en sammenligning af de fem robotstøvsugere, der klarer sig bedst i vores rangering af robotstøvsugere.


Score 98% 96% 94% 92% 90%
iRobot Roomba 865 iRobot Roomba 616 iRobot Roomba 886 iRobot Roomba 615 iRobot Roomba 650
4,9
91 anmeldelser
5-5
28 anmeldelser
5-5
13 anmeldelser
4,6
253 anmeldelser
4,4
4752 anmeldelser
Pris 3.479 kr 2.299 kr 4.900 kr 2.380 kr 2.839 kr
Testresultater "Testvinder" - Haus&Garten.de
Driftstid 60 min 90 min 90 min 60-90 min 90 min
Opladningstid 3 timer 3 timer 16 timer 3 timer 3 timer
Timerfunktion
Fjernbetjening
Batteri NiMH NiMH 14,4 V NiMH NiMH NiMH
Gå til butik Gå til butik Gå til butik Gå til butik Gå til butik

Sider om robotstøvsugere på Test-støvsuger.dk

På Test-støvsuger.dk forsøger vi at hjælpe dig med at finde den bedste robotstøvsuger. Til dem der har specifikke krav til deres robotstøvsuger, har vi lavet følgende sider:

  • Billig robotstøvsuger: Ønsker du en robotstøvsuger til under 3000 kr., så skal du kigge på denne side.
  • Robotstøvsuger til dyrehår: Har du en hund eller andet husdyr, vil det være ideelt at kigge efter en robotstøvsuger til hundehår, som du finder en rangering af, her.
  • Robotgulvvasker: Hvis du foruden at få rengjort dit gulv også ønsker at det bliver vasket samtidig, så er en robotgulvvasker måske noget for dig.
  • Robotstøvsuger tilbud: Er du måske ude på at få en robotstøvsuger på tilbud? Vi har her samlet tilbud af robotstøvsugere og opdaterer dagligt.

Robotstøvsuger specifikationer

Herunder gennemgår vi nogen af de mest almindelige specifikationer for robotstøvsugere.

  • Timer-funktion: En robotstøvsuger med timer-funktion kan du indstille til at køre på bestemte tidspunkter på dagen. Eksempelvis foretrækker mange hjem at robotstøvsugeren kører når man er på arbejde og dette muliggør timer-funktionen.
  • Fjernbetjening: Hvis en robotstøvsuger er med fjernbetjening kan den styres på afstand. Flere og flere robotstøvsugere får indbygget Wifi-teknologi, så de kan styres fra en smartphone via. en App.