Om Test-støvsuger.dk

Mit navn er Klaus og jeg er skaberen af Test-støvsuger.dk. Formålet med siden er at vise et unbiased billede af, hvilke støvsugere der er de bedste på markedet. Dette gør vi ved at tildele, hver enkelt støvsuger en score fra 0-100 baseret på dens brugeranmeldelser og ekspertanmeldelser rundt om på nettet.

Score

Hvordan bliver scoren beregnet? Scoren tager højde for fire faktorer: Brugeranmeldelser, antallet af brugeranmeldelser, ekspertanmeldelser og prisen.

  • Brugeranmeldelserne er udgangspunktet for score beregningen. Vi samler anmeldelserne fra en række forskellige udvalgte sider på nettet.
  • Hvis et produkt har under 12 brugeranmeldelser og ingen ekspertanmeldelser vil den ikke få beregnet en score. Dette er af hensyn til at datagrundlaget vurderes til ikke at være repræsentativt. Ligeledes vil der blive trukket point fra scoren, hvis produktet har fået anmeldelser, ligeledes pga. et lille datagrundlag giver øget usikkerhed.
  • Et produkt kan få +1 tilført til score, hvis den har en “God pris”-markering. Dette er fordi en “God-pris”-markering betyder at produktets værdi for pengene er højere end ellers.
  • Ekspertanmeldelser bliver samlet rundt om på nettet.

Vi forsøger at gøre så scoren giver så retvisende et billede som muligt af brugernes tilfredshed med produktet, ved at have en automatisk score-beregning.

Pris

Hvordan sammenligner vi priser? Vi samler priser fra en række forhandlere, som både omfatter samarbejdspartnere som vi får kommission hos (hvis vi fører til et salg, læs mere på Wikipedia her) og webshops vi ikke har samarbejde med. Der er eksisterende sider på nettet som har en bedre og bredere prissammenligning end vi kan tilbyde, men vores interne sammenligninger viser at vi i langt de fleste tilfælde viser ligeså lave priser eller lavere priser end konkurrerende prissammenligningssider.
Hvis du vil have din webshop med på vores side vil den bedste løsning være at tilmelde dig et affiliate netværk.
Hvordan fungerer vores prishistorik? Vores prishistorik viser den laveste pris i løbet af en uge (fra vores prissammenligning), således du kan sammenligne dagens pris med den historiske pris for produktet.
Eksempel: Hvis den laveste pris i løbet af uge 16 er på 444 kr. bliver denne pris plottet ind i prishistorikken.

Sammenligning

Vi bestræber os på at lave en sammenligning af produkter, hvor sorteringen er unbiased. Dvs. vi ikke selv har indflydelse på den score, hver enkelt produkt har, men den bliver valgt ud fra objektive forudbestemte kriterier. Det lykkes kun til dels. Vi har herunder listet en række af de bias og begrænsninger vores system har, som betyder at vores sammenligning ikke er fuldt unbiased:

  • Vi har ikke resurse til at dække hele markedet. Dvs. der er mange produkter som ikke indgår i vores sammenligning. Man kan kort sige om vores system: Det viser de bedste produkter, blandt et begrænset del af markedet, på baggrund af de kriterier vi har sat op. Andre ville måske have vægtet andre kriterier højere og dermed have fået et helt andet billede.
  • På grund af resurse begrænsninger kan vi ikke liste alle brugeranmeldelser, ekspertanmeldelser og videoanmeldelser. Derfor vægtes produkterne kun ud fra brugeranmeldelser, ekspertanmeldelser og videoanmeldelser vi har fundet på det pågældende produkt, fra en række begrænset sider. Vi bestræber os til gengæld på, at udvælge anmeldelser fra troværdige sider.
  • Vores “prisudvikling”, “God-pris”-markering, “prisfakta” og øvrige features der omhandler priser på siden, viser kun data omkring pris baseret på de priser fra de forhandlere vi sammenligner priser fra.