Bedste håndstøvsugere (December 2017)

Find de 24 håndstøvsugere der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser.

90
#1
Dyson V7 Motorhead
2-i-1 håndstøvsuger
✓ 4.5 ud af 5 (230 brugere)
kr 3.025
Se forhandlere »
90
#2
Bosch Athlet BBH51830
Ledningsfri støvsuger
✓ 4.5 ud af 5 (119 brugere)
kr 1.448
Se forhandlere »
90
#3
Bosch BBH52550
Ledningsfri støvsuger
✓ 4.6 ud af 5 (37 brugere)
kr 1.499
Se forhandlere »
88
#4
Dyson V6 Animal Pro
2-i-1 håndstøvsuger
✓ 4.4 ud af 5 (1315 brugere)
kr 2.474
Se forhandlere »
88
#5
Electrolux ZB3102
2-i-1 håndstøvsuger
✓ 4.4 ud af 5 (151 brugere)
kr 1.100
Se forhandlere »
loading icon

Bedste tilbud lige nu...

16%
Nilfisk Bravo E...
999,-
839,-
16%
Nilfisk Bravo E...
999,-
839,-
9%
Nilfisk Bravo E...
899,-
819,-

Vis alle støvsuger tilbud

Score 90% 90% 90% 88% 88%
Dyson V7 Motorhead Bosch Athlet BBH51830 Bosch BBH52550 Dyson V6 Animal Pro Electrolux ZB3102
4,5
230 anmeldelser
4,5
119 anmeldelser
4,6
37 anmeldelser
4,4
1315 anmeldelser
4,4
151 anmeldelser
Pris 3.025 kr 1.448 kr 1.499 kr 2.474 kr 1.100 kr
Testresultater
Driftstid 30 min 30 min 50 min 20 min 21 min
Opladningstid 4 timer 6 timer 6 timer 3,5 timer 3 timer
Type 2-i-1 Ledningsfri Ledningsfri 2-i-1 2-i-1
Beholder-kapacitet 0,54 liter 0,9 liter 0,9 liter 0,37 liter 0,5 liter
Hastigheder Ukendt 3 3 2 2
Batteri Li-ion Li-ion Ukendt Ukendt

Valg af håndstøvsuger

Vigtigste pointer:
De bedste håndstøvsugere på markedet er lige nu Bosch Athlet BBH51830, Bosch BBH52550, Dyson V6 Animal Pro, Electrolux ZB3102 og Black & Decker FEJ520JFS ifølge vores test af håndstøvsugere.
Typisk skelner man mellem tre typer af håndstøvsugere: Håndholdt håndstøvsuger, ledningsfri støvsuger og 2-i-1 håndstøvsuger (som er en kombination af den håndholdte og den ledningsfrie).
Den håndholdte håndstøvsuger er ideel til rengøring af småområder i begrænset tid, mens den ledningsfrie støvsuger kan benyttes til større rengøringsopgaver.
Den store fordel ved håndstøvsugere er, at de giver stor fleksibilitet og ikke tager meget plads. De kræver ingen ledning og er nemme at tage frem og rengøre med.

Valg af håndstøvsuger - håndholdt eller ledningsfri


Håndstøvsugeren er smart, hvis du hurtigt skal gøre lidt rent eller for eksempel rydde op efter aftensmaden. Da håndstøvsugeren er lettere at håndtere og finde frem fra gemmerne, behøver du ikke stille an med det helt store udstyr, når det blot drejer sig om lettere rengøring. Nogle håndholdte håndstøvsugere kan også håndtere små mængder af væske, hvilket eksempelvis er praktisk med små børn i familien.
 
Vælg den rigtige håndstøvsuger
Når du skal vælge, hvilken håndholdt håndstøvsuger du gerne vil have, skal du især rette din opmærksomhed mod, hvad du skal bruge den håndholdte støvsuger til. Hvis du blot skal bruge håndstøvsugeren til meget små opgaver, for eksempel støvsugning af bord efter aftensmad, er den håndholdte håndstøvsuger det oplagte valg.
 
Vær opmærksom på disse specifikationer, når du skal købe en håndholdt håndstøvsuger
For at du ikke skal komme til at købe katten i sækken, skal du holde øje med nogle enkelte ting, inden du køber en håndholdt håndstøvsuger. Disse vil vi komme nærmere ind på i det følgende.
 
Ydelse, kraft og opladning
En lille, håndholdt håndstøvsuger er ikke særlig kraftig, men det betyder ikke, at du ikke kan anvende den til små opgaver. Vær opmærksom på, hvor meget kraft den yder, da det har betydning for sugeevnen. Endnu vigtigere for en håndholdt håndstøvsuger er det nok, hvor hurtigt du kan lade den op, og hvor lang tid du kan bruge den på en fuld opladning. Brugstiden for denne slags støvsugere er relativ kort. Mellem 5-10 minutter, men da dens formål er temmelig begrænset, er det i de fleste tilfælde mere end rigeligt.

 

Du kan dog også anskaffe dig de større modeller, som i højere grad kan anvendes til ordinær rengøring. Det er de såkaldte ledningsfrie håndstøvsugere, som har mere kraft og styrke og på samme tid er i stand til at bibeholde opladningen over længere tid.
 
Mål og vægt
Et andet parameter, du skal bruge tid på at undersøge, er den håndholdte støvsugers mål og vægt. Du skal sørge for at købe en håndstøvsuger, som du kan betjene, uden den bliver for tung. Og hvis du har intentioner om at bevare den et bestemt sted, skal du sørge for, at den ikke er for stor til placeringen. Igen gælder det, at de håndholdte håndstøvsugere sjældent vejer særligt meget. Fra lidt over et halvt kilo til noget nær to kilo dækker meget godt over det spektrum, du kan forvente at støde på.

 

Vælger du i stedet at anskaffe dig en ledningsfri håndstøvsuger, er der tale om nogle helt andre mål. Her skal du tænke på at anskaffe dig en ledningsfri håndstøvsuger, som passer til dig i størrelsen. Du skal både tænke over den ledningsfri støvsugers længde og ikke mindst dens vægt, hvis du selv skal håndtere den.
 
Partikelfiltrering
De lidt dyrere modeller er udstyret med en form for partikelfiltrering, som sørger for, at luften fra den håndholdte støvsuger ikke indeholder en masse mikroskopiske partikler, der kan genere dine luftveje. På grund af den begrænsede brug af støvsugeren er det ikke absolut nødvendigt at købe en håndholdt håndstøvsuger indeholdende sådan et filter, med mindre du er allergiker.

 

Hvis du derimod vælger at anskaffe dig en større ledningsfri håndstøvsuger, som du kan bruge længere tid ad gangen, bør du i højere grad lede efter en støvsuger, der opfylder visse krav i forhold til håndtering af mikroskopiske partikler. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle håndholdte og ledningsfrie håndstøvsugere er udstyret med et partikelfilter af nogen art.
 
Kapacitet
Med hensyn til de små, håndholdte håndstøvsugere er der naturligvis en begrænsning i, hvad de kan indeholde på grund af deres beskedne størrelse. Igen er det heller ikke så vigtigt, da de først og fremmest bruges til små, hurtige opgaver, hvor du efterfølgende kan tømme beholderens indhold i skraldespanden.

 

De lidt større ledningsfrie håndstøvsugere, der i udseende mest minder om en futuristisk kost, kan selvfølgelig klare en del mere snavs. Men stadig er der ikke tale om en kapacitet på flere liter. Typisk kan de indeholde mængder svarende til 0,5 liter, hvilket også er acceptabelt, hvis det drejer sig om en mindre husholdning. Eller hvis støvsugeren måske kun anvendes til lettere rengøring.
 
Opbevaring af den håndholdte håndstøvsuger
Det er smart, hvis du hurtigt og let kan komme til den håndholdte håndstøvsuger, da du på den måde kan få snavset væk med det samme. De fleste små, håndholdte håndstøvsugere bliver leveret med et vægophæng, som du kan placere i et skab, eller hvor du nu finder det belejligt. Tjek apparatets specifikationer inden køb, så du ved, om der følger et vægbeslag med.

 

De lidt større, ledningsfri håndholdte håndstøvsugere kan ikke på samme måde sættes fast på et vægbeslag. Derimod kan det låses i en oprejst position, så du er sikker på, det ikke falder nogen steder, når det står i skabet.

Hvilken håndstøvsuger er bedst?

Den bedste håndstøvsuger er Bosch Athlet BBH51830 ifølge vores sammenligning her på Test-støvsuger.dk. Dette er vi kommet frem til på baggrund af brugeranmeldelser og eksterne testresultater.
På pladsen som den næstbedste håndstøvsuger kommer Bosch BBH52550 og Dyson V6 Animal Pro kommer på en tredjeplads.

Hvilken ledningsfri støvsuger er bedst?

Når man skal vælge en håndstøvsuger, er der forskellige muligheder; enten kan man vælge en håndholdt støvsuger, en 2-i-1- eller en ledningsfri støvsuger. Den ledningsfrie støvsuger vi har vurderet til at være bedst, er modellen Bosch Athlet BBH51830, mens Bosch BBH52550 kommer på en andenplads.

Hvilken Electrolux håndstøvsuger er bedst?

Det svenske mærke Electrolux, er blandt de mest populærer mærker inden for håndstøvsugere. Hos Test-støvsuger.dk er vi kommet frem til at Electrolux Rapido ZB5112 er det bedste valg af Electrolux håndstøvsuger.

Hvilken Dyson håndstøvsuger er bedst?

Dyson er et af de mærker inden for håndstøvsugere og poseløse støvsugere, der er allermest populære. I mærkets udvalg af håndstøvsugere er vi kommet frem til, at Dyson V6 Animal Pro er det bedste valg.

Hvilken håndstøvsuger til bilen er bedst?

Hvis du er på udkig efter en håndholdt håndstøvsuger, som er et ideelt valg af rengøring af bilen, støvsugning af madkrummer og lignende, så har vi vurderet Electrolux Rapido ZB5112 til at være det bedste valg.

Støvsuger typer

StøvsugertypeStøvsuger med posePoseløs støvsugerHåndstøvsugerRobotstøvsuger
Støvsuger med posePoseløs støvsugerHåndstøvsugerRobotstøvsuger
Antal i test21102531
Gns. pris1431 kr.1876 kr.1445 kr.3497 kr.
Gns. score87778179
Max pris2999 kr.2869 kr.3664 kr.7299 kr.
Min pris614 kr.739 kr.458 kr.1499 kr.

Om vores test af håndstøvsugere

Hos Test-støvsuger.dk indgår 24 håndstøvsugere i vores håndstøvsuger test, hvoraf 17 af disse er ledningsfrie modeller.

Score
Hver enkelt håndstøvsuger bliver vurderet ud fra vores rangeringssystem, som går fra 0 - 100. Hver model modtager en score på baggrund af resultater i eksterne test og på baggrund af, hvordan brugerne vurderer støvsugeren. Vi tester således ikke selv håndstøvsugerne.
Gennemsnitsscoren blandt alle håndstøvsugerne i sammenligningen er på 81, hvoraf den dårligste model vurderes til 60 og den model, der klarer sig bedst, vurderes til 90.

Pris
Prisen for en håndstøvsuger varierer meget efter, hvilken type du vælger, hvilket mærke du vælger, hvilket batteri den er udstyret med og meget mere. Prisforskellen blandt håndstøvsugere går fra 458 kr. til 3664 kr. Gennemsnitsprisen blandt modellerne er på 1475 kr.