Bedste ledningsfrie støvsugere (Januar 2018)

Find de ledningsfrie støvsugere der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser.

90
#1
Dyson V7 Motorhead
2-i-1 håndstøvsuger
✓ 4.5 ud af 5 (254 brugere)
kr 2.789
Se forhandlere »
90
#2
Bosch Athlet BBH51830
Ledningsfri støvsuger
✓ 4.5 ud af 5 (119 brugere)
kr 1.524
Se forhandlere »
90
#3
Nilfisk Handy 2in1 Premium
2-i-1 håndstøvsuger
✓ 4.5 ud af 5 (45 brugere)
kr 739
Se forhandlere »
90
#4
Bosch BBH52550
Ledningsfri støvsuger
✓ 4.6 ud af 5 (38 brugere)
kr 1.599
Se forhandlere »
88
#5
Black & Decker FEJ520JFS
Ledningsfri støvsuger
✓ 4.4 ud af 5 (124 brugere)
kr 1.296
Se forhandlere »
loading icon

Bedste tilbud lige nu...

Der er i øjeblikket ingen tilbud i denne kategori

Vis alle håndstøvsuger tilbud

Score 90% 90% 90% 90% 88%
Dyson V7 Motorhead Bosch Athlet BBH51830 Nilfisk Handy 2in1 Premium Bosch BBH52550 Black & Decker FEJ520JFS
4,5
254 anmeldelser
4,5
119 anmeldelser
4,5
45 anmeldelser
4,6
38 anmeldelser
4,4
124 anmeldelser
Pris 2.789 kr 1.524 kr 739 kr 1.599 kr 1.296 kr
Testresultater
Driftstid 30 min 30 min 40 min 50 min 16 min
Opladningstid 4 timer 6 timer 4 timer 6 timer 5 timer
Type 2-i-1 Ledningsfri 2-i-1 Ledningsfri Ledningsfri
Beholder-kapacitet 0,54 liter 0,9 liter 0,5 liter 0,9 liter 0,5 liter
Hastigheder 2 3 2 3 Ukendt
Batteri Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion

Valg af ledningsfri støvsuger

Vigtigste pointer:

De ledningsfrie støvsugere der er bedst, er Bosch Athlet BBH51830, Nilfisk Handy 2in1 Premium og Bosch BBH52550 ifølge vores test af ledningsfrie støvsugere.

Den gennemsnitlige pris for en ledningsfri støvsuger er på 1793 kr., hvoraf den billigste model har en pris på 739 kr., og den dyreste model har en pris på 3998 kr.

Den gennemsnitlige score for en ledningsfri støvsuger i vores test, er på 82.

Hvilken ledningsfri støvsuger er bedst?

På Test-støvsuger.dk er støvsugerne på det danske marked, blevet rangeret i forhold til hinanden, på baggrund af de anmeldelser som brugerne giver dem.
Bosch Athlet BBH51830 er blevet udnævnt til at være den bedste ledningsfrie støvsuger, mens Nilfisk Handy 2in1 Premium kommer på en andenplads.

Valg af ledningsfri støvsuger

Vi kan vel lige så godt slå fast, at de fleste mennesker ikke er helt vilde med at støvsuge. Støvsugeren kan være irriterende at slæbe rundt på, den larmer, og så kan vi oven i købet risikere, at vores gulv bliver ridset. Med den ledningsfrie støvsuger er nogle af disse irritationsmomenter taget bort, og du kan faktisk købe en ledningsfri støvsuger, der fungerer godt, og som i langt højere grad er lettere at manøvre rundt med.
 
Hvilket batteri bruger den ledningsfri støvsuger?
Da den ledningsfri støvsuger ikke skal tilsluttes en strømkilde, men selvfølgelig får sin kraft fra et batteri, er det oplagt at se på, hvilke batterityper du finder i den ledningsfri støvsuger. Her er normalt tale om to forskellige typer, der minder meget om hinanden. Det ene er det såkaldte NiMH-batteri, som er kendetegnet ved lang levetid og en overordentlig fin evne til at blive ladet op mange gange.

 

Det andet anvendte batteri er det kendte Li-ion-batteri, der har de samme fordele som NiMH-batteriet. Muligvis kan det tåle knapt så mange opladninger, men forskellen er så marginal, at det næsten ikke tæller. Derimod tæller det, at begge batterityper er miljøvenlige, hvilket er et vigtigt hensyn at tage.
 
Hvor lang tid tager det at lade en ledningsfri støvsuger op?
Du er naturligvis interesseret i at vide, hvor lang tid det tager for at lade batteriet op, så du kan komme i gang med at bruge din ledningsfrie støvsuger. Det varierer fra model til model, men du kan godt regne med cirka seks timers opladningstid for en god ledningsfri støvsuger. Hvorom alting er, er det helt muligt at sørge for at lade støvsugeren op i løbet af en nat, så den er klar til dagen efter.
 
Brugstid ved fuld opladning
Et af de springende punkter ved en ledningsfri støvsuger er den brugstid, som du får, når støvsugeren er fuldt opladet. Hvis du skal bruge den ledningsfri støvsuger som den primære og eneste støvsuger i hjemmet, skal du sørge for at få fat i en støvsuger, som har en relativ lang brugstid. Dog skal du ikke regne med, at du kan bruge støvsugeren flere timer ad gangen. Derfor egner den ledningsfri støvsuger sig også bedst til mindre husstande, hvor der ikke er et stort behov for daglig støvsugning.
 
Den ledningsfri støvsugers vægt, mål og lydniveau
Den ledningsfri støvsuger er designet med henblik på at gøre rengøringen let og elegant. Da du ikke trækker den normale støvsugervogn efter dig, er du i langt højere grad afhængig af, at du kan håndtere den ledningsfri støvsuger - som i sit design minder meget om en ordinær kost. Derfor skal du være opmærksom på den ledningsfri støvsugers længde, som hverken må være for lang eller for kort.

 

På sammen tid er det en god idé at sørge for at købe en ledningsfri støvsuger, som ikke vejer mere, end du kan håndtere. Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, men sørg for, at du tjekker den ledningsfrie støvsugers specifikationer, så du får den rette med dig hjem.

 

Tjek også støvsugerens lydniveau, da det ofte viser sig, at de ledningsfrie støvsugere har en tendens til at være mere larmende end normale støvsugere. Så hvis du har brug for en støvsuger, der har et acceptabelt lydniveau, skal du huske at se på de specifikationerne.
 
Kapacitet
Den ledningsfri støvsuger er normalt udstyret med en beholder til det skidt, som du støvsuger op. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om køb eller skift af støvsugerposer længere. Dog skal du huske på, at en ledningsfri støvsuger ikke har samme kapacitet som en almindelig støvsuger. Men det er alligevel vigtigt, at du sørger for at købe en ledningsfri støvsuger, som har den kapacitet, du mener at have brug for.
 
Ekstra funktioner
Der er på nogle modeller ekstra funktioner, som er med til øge brugervenligheden. For eksempel er det rart at have en ledningsfri støvsuger, som via et display kan give dig information om, når det er tid til at skifte beholderen til snavs. Derudover kan du finde støvsugere, som kan låses i en position, så de ikke vælter. Det er en god funktion, som er meget behjælpelig, hvis du skal placere den ledningsfri støvsuger i eksempelvis et kosteskab, hvor der ikke er så meget plads.