Bedste robotstøvsugere (Oktober 2017)

Find de robotstøvsugere der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser her.

98
#1
iRobot Roomba 865
Robotstøvsuger
✓ 4.9 ud af 5 (100 brugere)
DKK 3.629
Se forhandlere »
98
#2
iRobot Roomba 616
Robotstøvsuger
✓ 5.0 ud af 5 (33 brugere)
DKK 2.299
Se forhandlere »
94
#3
iRobot Roomba 886
Robotstøvsuger
✓ 4.9 ud af 5 (19 brugere)
DKK 4.878
Se forhandlere »
90
#4
iRobot Roomba 650
Robotstøvsuger
"Testvinder" - Haus&Garten.de
✓ 4.4 ud af 5 (5590 brugere)
DKK 2.839
Se forhandlere »
90
#5
iRobot Roomba 615
Robotstøvsuger
✓ 4.5 ud af 5 (278 brugere)
DKK 2.399
Se forhandlere »
loading icon

Bedste tilbud lige nu...

Der er i øjeblikket ingen tilbud i denne kategori

Vis alle støvsuger tilbud

Valg af robotstøvsuger

Vigtigste pointer:

De bedste robotstøvsugere på markedet er iRobot Roomba 865, iRobot Roomba 616 og iRobot Roomba 886 ifølge vores test af robotstøvsugere.

Der foretages jævnligt test af robotstøvsugere. De robotstøvsugere, der er kåret som "bedst i test" i danske og udenlandske robotstøvsuger test er iRobot Roomba 650, Miele RX1 Scout og Electrolux ERV5210TG.

Hvis du er på udkig efter en robotstøvsuger, skal du huske at være opmærksom på, at netop disse modeller i høj grad kan fås med et væld af forskellige muligheder. Det kan eksempelvis være muligt at betjene robotstøvsugeren via en app eller andre spidsfindigheder, du skal tænke over. I det følgende vil vi på bedste vis gennemgå de specifikationer, som det er nødvendigt at vide noget om, hvis du vil anskaffe dig en robotstøvsuger, som passer til dig og dine behov.
 
Lydniveau
Som alle andre støvsugere bør du se på, hvor meget robotstøvsugeren larmer. Om end det har knap så stor betydning, da robotstøvsugeren ofte bruges, når du ikke er hjemme. Så hvis du ikke skal tage specielle hensyn til naboer, over- eller underboer, er det ikke så vigtigt. Mange robotstøvsugere har et lydniveau på cirka 60 dB(A), hvilket er helt acceptabelt.
 
Støvbeholderens kapacitet
Robotstøvsugeren adskiller sig i høj grad fra ordinære støvsugere, når talen falder på den kapacitet, den har, til at opbevare støv. Her er det ikke unormalt, at der kun er plads til lidt under en halv liter støv, hvilket hænger sammen med den måde robotstøvsugeren er designet på. Hvis du i øvrigt blot skal bruge den til overfladisk støv, er det også passende med denne størrelse. Husk dog, at du skal tømme støvbeholderen jævnligt.
 
Brugstid og opladning
Det er vigtigt at gøre sig tanker om brugs- og ladetid, når du skal købe en robotstøvsuger, i og med at robostøvsugerens batteri skal oplades, inden du kan tage den i brug. Alt afhængigt af dit behov bør du som minimum undersøge, hvor lang tid robotstøvsugeren er om at foretage en fuld opladning, og dernæst se på, hvor lang tid den kan støvsuge for dig. Det er jo vigtigt, at den ikke går i stå halvvejs, fordi batteriet pludselig er tomt.

 

Tjek derfor også batterikapaciteten, som måles i mAh. Jo højere den er, jo længere er batteriets levetid.
 
Vælg en robotstøvsuger med det rigtige filter
Om du er allergiker eller ej, er det en god idé at undersøge, hvilket filter robotstøvsugeren er udstyret med. En robotstøvsuger fås normalt med enten et mikro-filter eller et Hepa-filter. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på disse filtre i forhold til, hvor gode de er til at filtrere mikropartikler fra.
 
Hepa-filter
Den bedste løsning er at anskaffe sig en robotstøvsuger med et Hepa-filter. Hepa-filteret fås i flere varianter, men dets evne til effektivt at rense for små partikler, der er i støvet, er fremragende. Hvis der er en allergiker i familien, bør du overveje at købe en robotstøvsuger, som netop er udstyret med sådan et.
 
Mikro-filter
Mikro-filteret er også designet til at sørge for, at der spredes så få mikro-partikler rundt om i hjemmet som muligt. Forskellen mellem Hepa-filteret og mikro-filteret er, at Hepa-filteret kan opfange langt flere partikler end mikro-filteret. Hvis du ikke har behov for at tage hensyn til en allergiker, er det helt fint med et mikro-filter.
 
Timerfunktion
De fleste robotstøvsugere har en timer-funktion, som gør, at du kan sætte robotstøvsugeren til at arbejde, når du ikke er hjemme. På den måde kan du eksempelvis lave en plan, hvor robotstøvsugeren er i gang en time om dagen, mens du ikke er hjemme. På den måde kan du være sikker på, at det værste støv og krummer altid er væk, når du kommer hjem igen.
 
Sensorer, der sikrer ordentlig rengøring
Når du gerne vil købe en robotstøvsuger, skal du kigge på dens specifikationer og tjekke, hvilke sensorer den er udstyret med. Af gode grunde kan robotstøvsugeren ikke se noget, og den må bevæge sig på de sensorer, som den er udstyret med. Bor du eksempelvis i et hus med flere plan, er det smart at finde en robotstøvsuger, der har en faldsensor. Med sådan en risikerer du ikke, at robotstøvsugeren falder ned ad en trappe eller lignende.

 

Alle robotstøvsugere er udstyret med et navigationsanlæg, der varierer alt efter, hvilket mærke du køber. Fælles for robotstøvsugerne er dog, at de efterhånden er blevet meget gode til at finde rundt i huset. Nogle robotstøvsugere er endda udstyret med sensorer, der opdager, når det er ekstra beskidt. Her kan den så sætte ind med yderligere kraft.
 
Robotstøvsugerens vægt
Til sidst bør du kaste et hurtigt blik på robotstøvsugerens vægt. Måske spiller det ikke den store rolle for dig, hvor meget den vejer, mens det for andre er vigtigt. Hvis du selv skal sætte robotstøvsugeren væk og i det hele taget håndtere den på en måde, hvor du skal bære på den - eksempelvis hvis du skal bruge den på flere sale i huset - er det rart, at robotstøvsugeren ikke er for tung. Vær derfor opmærksom på vægten, og om den har håndtag, der gør transporten lettere.

Robotstøvsuger specifikationer

Herunder gennemgår vi nogen af de mest almindelige specifikationer for robotstøvsugere.

  • Timer-funktion: En robotstøvsuger med timer-funktion kan du indstille til at køre på bestemte tidspunkter på dagen. Eksempelvis foretrækker mange hjem at robotstøvsugeren kører når man er på arbejde og dette muliggør timer-funktionen.
  • Fjernbetjening: Hvis en robotstøvsuger er med fjernbetjening kan den styres på afstand. Flere og flere robotstøvsugere får indbygget Wifi-teknologi, så de kan styres fra en smartphone via. en App.

Hvilken robotstøvsuger er bedst?

Hos Test-støvsuger.dk er de enkelte robotstøvsugere blevet rangeret i forhold til hinanden, med udgangspunkt i deres anmeldelser. Den robotstøvsuger, vi har vurderet til at være bedst er iRobot Roomba 865. iRobot Roomba 616 har vi vurderet til at være den næstbedste robotstøvsuger, mens iRobot Roomba 886 kommer på en tredjeplads.

Hvilke robotstøvsugere er bedst i test?

Der er jævnligt testmagasiner som foretager test af robotstøvsugere. I hver af disse test bliver nye modeller kåret som "bedst i test", hvilket indgår i vores bedømmelse her på Test-støvsuger.dk.

Følgende robotstøvsuger er bedst i test:

  1. iRobot Roomba 650
  2. Miele RX1 Scout
  3. Electrolux ERV5210TG
  4. iRobot Roomba 880
  5. Neato Botvac D85

Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger?

På nuværende tidspunkt er teknologien ikke så langt henne, at en robotstøvsuger kan erstatte en almindelig støvsuger. Robotstøvsugeren kan være med til holde støvet nede i dagligdagen, men kan ikke erstatte den store rengøring. Det skal dermed ses som et supplement / hjælp til rengøringen og ikke som en erstatning.

Hvilken Roomba robotstøvsuger er bedst?

Roomba er formentlig det mest populære mærke inden for robotstøvsugere i Danmark. Hos Test-støvsuger.dk er vi kommet frem til iRobot Roomba 865 er det bedste valg af Roomba robotstøvsuger.

Hvilken Neato robotstøvsuger er bedst?

Mærket Neato er ligesom Roomba et meget populært mærke inden for robotstøvsugere. Vi er kommet frem til Neato Botvac D5 Connected som det bedste valg, blandt modellerne fra Neato.

Hvilken robotgulvvasker er bedst?

Man kan skelne mellem to typer af robotstøvsugere; den traditionelle og så robotgulvvaskeren. Robotgulvvaskeren adskiller sig ved også at kunne vaske gulvet, men til gengæld kan den ikke klare så stort et areal ad gangen.
iRobot Braava 390T er den robotgulvvasker vi har vurderet til at være det bedste valg.