Bedste poseløse støvsugere (Oktober 2017)

Find de poseløse støvsugere der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser her.

92
#1
Philips FC9331/09
Poseløs støvsuger
✓ 4.6 ud af 5 (197 brugere)
DKK 820
Se forhandlere »
90
#2
Bosch BGS5335
Poseløs støvsuger
"Testvinder" - Stiftung Warentest
✓ 4.4 ud af 5 (46 brugere)
DKK 2.249
Se forhandlere »
84
#3
Electrolux ZUCHARDFL
Poseløs støvsuger
✓ 4.4 ud af 5 (18 brugere)
DKK 2.305
Se forhandlere »
74
#4
Dirt Devil Infinity Rebel55HFC
Poseløs støvsuger
✓ 3.7 ud af 5 (117 brugere)
DKK 880
Se forhandlere »
74
#5
Dyson Big Ball Multifloor Pro
Poseløs støvsuger
✓ 3.7 ud af 5 (55 brugere)
DKK 2.547
Se forhandlere »
loading icon

Bedste tilbud lige nu...

55%
Electrolux ZP40...
1.099,-
499,-
16%
Nilfisk Bravo E...
999,-
839,-
16%
Nilfisk Bravo E...
999,-
839,-

Vis alle støvsuger tilbud

Valg af poseløs støvsuger

Vigtigste pointer:

De bedste poseløse støvsugere er Philips FC9331/09, Bosch BGS5335 og Electrolux ZUCHARDFL ifølge vores test af poseløse støvsugere.

Hvilken poseløs støvsuger er bedst?

Hos Test-støvsuger.dk er vi kommet frem til Philips FC9331/09, som den bedste poseløse støvsuger. Dette er vi kommet frem til, på baggrund af vores rangeringssystem, der udregner en stor primært fra anmeldelser, men også for testresultaterne i eksterne test.
Bosch BGS5335 er den poseløse støvsuger der klarer sig næstbedst i vores rangering, mens Electrolux ZUCHARDFL kommer på en tredjeplads.

Støvsugerens specifikationer

Hvis du er blevet træt af at købe støvsugerposer og døje med at sætte dem i din støvsuger, er det en god idé at se nærmere på markedet for poseløse støvsugere. I stedet for den gammeldags støvsugerpose, er der installeret en beholder, som du kan tømme i din skraldespand - enten ude eller inde. På grund af fraværet af støvsugerposen er der blevet plads til at ændre designet en smule, hvilket betyder, at en poseløs støvsuger ofte er en (ren) fornøjelse at se på.
 
Vær opmærksom på energimærkningen
Som med støvsugere, der bruger strøm, bør du tjekke den poseløse støvsugers energimærkning. Støvsugeren får tildelt et mærke alt afhængigt af strømforbrug. Og i sidste ende kommer det både dig og miljøet til gode, at du vælger en støvsuger med energimærke A. I forhold til en støvsuger med energimærkning F vil du kun bruge det halve i strøm om året. Du skal også huske på, at du ikke blot gør din pengepung en tjeneste, du gør også miljøet en tjeneste, når du vælger produkter med lavt energiforbrug.
 
Støvemission og allergi
Det er også værd at påpege vigtigheden af at undersøge den poseløse støvsugers støvemission. Støvemission dækker over, hvor meget støv støvsugeren blæser ud i luften, når du arbejder med den. Vi er naturligvis interesserede i, at støvemissionen er så lille som overhovedet muligt. Igen har du via den poseløse støvsugers specifikationer mulighed for at undersøge det. Hvis der er nogle i familien, som har allergi, bør du gå efter A-mærket. I andre tilfælde er B fint.
 
Støvsugerens filter
Den egentlige ansvarlige for støvemissionen er det filter, der sidder i den poseløse støvsuger. Hvis du er interesseret i at sørge for, at støvemissionen er minimal, og at mikropartikler af enhver art sorteres fra, bør du vælge en poseløs støvsuger med et Hepa-filter. Er der derimod ikke det helt store behov for filtrering af luften, kan du blot vælge en poseløs støvsuger med et mikro-filter.
 
Hvor meget støv kan der være i den poseløse støvsuger?
Med en almindelig støvsuger er du sikkert vant til, at støvsugerposen kan indeholde en del, inden det bliver nødvendigt at skifte den. Her forholder det sig en smule anderledes med den poseløse støvsuger, i det den ikke har en pose, men derimod en opsamler, som du skal tømme en gang imellem. Den kan ikke i alle tilfælde indeholde særligt meget, så det skal du altså være opmærksom på.

 
Rengøringsklassen er vigtig
Nogle mennesker spørger, om det nu også kan passe, at en poseløs støvsuger kan gøre lige så godt rent som en normal støvsuger. Her kan vi kaste et blik på den rengøringsklasse, som den poseløse støvsuger opgives til at have. Det viser sig nemlig, at den poseløse støvsuger i høj grad kan leve op til andre støvsugere både med hensyn til rengøring af hårde overflader og rengøring af bløde overflader. Hvis du vil være sikker på, at den poseløse støvsuger egner sig til lige netop dit gulv, tjek da rengøringsklassen ud. Vælg rengøringsklasse A for hårdt gulv, mens B er nok til bløde overflader som gulvtæpper.
 
Lydniveau
Vi er allesammen godt klar over, at det larmer lidt, når vi støvsuger. Men det kan altså godt betale sig at sammenligne flere forskellige modeller for at finde den poseløse støvsuger, som larmer mindst. Dog skal du regne med et lydniveau på mellem 65 og 85 dB(A), når du skal bruge en poseløs støvsuger. Hvis du af en eller flere grunde er nødt til at holde et relativt lavt lydniveau - enten på grund af små børn eller andre forhold, sørg da for at købe en poseløs støvsuger med så lavt et lydniveau som muligt.
 
Arbejdsradius
Den arbejdsradius, som den poseløse støvsuger kan arbejde i, er også værd at tage med i dine betragtninger. Du bør være sikker på, at du kan nå alle steder i enten huset eller lejligheden, uden du skal bruge flere forskellige forlængerledninger. Producenterne af poseløse støvsugere er også opmærksomme på det, hvorfor du altid i specifikationerne for støvsugeren kan finde arbejdsradiussen angivet i meter. På den måde kan du få en fornemmelse af, om du kan nå hele vejen rundt uden forlængerledninger.
 
Vægt
Det er forskelligt, om vægten af den poseløse støvsuger spiller en rolle for dig. Men hvis du er nødt til at bruge den enten i kælderen eller på 1. salen, er det rart, at den poseløse støvsuger ikke vejer alt for meget og eventuelt også har et design, som gør, at den er til at håndtere. Men du skal som minimum regne med, at en poseløs støvsuger vejer cirka fem kilo, hvilket de fleste mennesker har kræfter nok til at håndtere.

Poseløse støvsugere er mere praktiske end traditionelle støvsugere, da de ikke har løbende omkostninger i form af udskiftning af støvsugerposer. Det er den primære grund til, at mange vælger disse modeller, da vedligeholdelsen på denne måde er minimal.

Test af poseløse støvsugere

Det danske forbrugerråd Tænk.dk, foretog i 2013 en test af 21 poseløse støvsugere. Hver model blev testet og bedømt i kriterierne; støvsugning, støvfiltrering, holdbarhed, energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.
Bedst i test blev den poseløse støvsuger Dyson DC37 Animal, som får særlig høj score for sin holdbarhed, men til gengæld kritiseres for sit støjniveau.

Opdatering:
I august 2014 blev det ved lov fra EU, inført at en støvsuger maksimalt må have et energiforbrug på 1600 watt, hvilket betyder, at størrelsedelen af de støvsugere der er på markedet er udgået. Det har også betyder, Tænk har opdateret deres test af poseløse støvsugere, således at kun modeller med en motoreffekt på maksimalt 1600 watt nu er involveret. Det betyder, at der er 7 modeller tilbage i testen, som nu kun involverer modeller fra Dyson.

Poseløs støvsuger vs. almindelig støvsuger

Teknologien blandt poseløse støvsugere er stadig ikke på niveau med teknologien ved traditionelle modeller. Poseløse modeller har et væsentlig højere prisniveau, hvilket mange ikke gider betale for. Til gengæld er der heller ikke løbende omkostninger i form af udskiftning af støvsugerposer.
En anden stor forskel er lydniveauet. Mens almindelige støvsugere har et lydniveau, der ligger på omkring 70-72 dB, har poseløse modeller et lydniveau på 79 - 85 dB, hvilket er langt højere.
Et tredje problem der er med poeløse støvsugere, er at når de tømmes hvirvles en masse støv op. Producenterne skriver, at de løser dette med forskellige teknologi, men faktum er, at nået er støvet stadig bliver hvirvlet med op, når beholderen tømmes.

Filter

Alle poseløse støvsugere er udstyret med et filter, som indkapsler støvpartiklerne. Det er forskelligt, hvilket filter der benyttes, men for langt de fleste poseløse modeller er det et HEPA filter.
HEPA filtere kan være i forskellige klasser, der fortæller hvor mange støvpartikler filteret opfanger. Når HEPA filteret er i klasse 13 eller 14 betegnet det som allergivenligt. Herunder kan du få et overblik over, hvor mange støvpartikler de forskellige slipper ud, når der er 100.000 støvpartikler:

  • HEPA 12: 500 støvpartikler
  • HEPA 13: 50 støvpartikler
  • HEPA 14: 5 støvpartikler

Som sagt betegnes støvsugere med HEPA 13- og HEPA 14 som allergivenlige.